Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Deense melkveehouders trappen zonder succes op de rem

Kopenhagen - De Deense melkveehouderij probeert de productie te verminderen, maar tot dusver zonder succes.

De melkveestapel slonk volgens de telling van Danmarks Statistik in het laatste kwartaal van vorig jaar ten opzichte van het derde kwartaal met 10.000 koeien, maar de melkproductie groeide desondanks in januari nog steeds, zij het licht. Uitgaande van de cijfers van de melkquotumadministratieve instantie molk de sector per 18 januari 2,18 procent boven het plafond. Dat was 0,01 procent meer dan begin januari en 0,05 procent meer dan op dezelfde datum van vorig jaar.

De melkveestapel becijferen de statistic per eind december op 643.000 koeien, ofwel 21.000 minder dan een jaar eerder.

Laatste reacties

  • agratax2

    Op de rem trappen heeft niet geholpen? Stel de veestapel was niet ingekrompen, dan zou de productie nog meer zijn gestegen dan nu gebeurd het geval is.

  • infodoc1

    dat is niet zo zeker. Op de rem stappen blijkt vaak overvolle stallen te zijn waar men wat overtollige koeien wegdoet, waarna de rest van de koeien met meer ruimte beter presteert en het eindresultaat is dat er meer melk in de tank zit

Of registreer je om te kunnen reageren.