Rundveehouderij

Nieuws 762 x bekeken 2 reacties

Deense melkproductie groeit door

Aarhus - De melkproductie in Denemarken blijft groeien.

De overschrijding van de productieruimte is daardoor per 21 december toegenomen naar 2,16 procent tegen vorig jaar op hetzelfde tijdstip 1,83 procent, zo blijkt uit de opgave van de quotumadministratie. Het aantal superheffingsplichtige leveranciers komt op 1.785 op een totaal aantal melkveehouders van krap 3.400. De cijfers komen erop neer dat met nog drie maanden te gaan in het laatste quotumjaar vetgecorrigeerd 75,7 miljoen kilo te veel is gemolken. Dat resulteert in een superheffing van ruim €21 miljoen.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Robin Hood waar blijf je, protect our farmers!

  • Schraar

    Het blijft raar om in het ene bericht te lezen dat 1000 Deense melkveebedrijven (ongeveer 30% dus!!) failliet dreigen te gaan en in het volgende bericht dat de melkproductie nog verder door groeit.
    Bevestigd waar ik al van uit ging: Melkveehouders gaan niet minder melken bij een lage melkprijs. Het is alles of niets; productieruimte volledig benutten en vol gas door melken of failliet gaan en stoppen. Maar zolang de bank de stekker er niet uit trekt gaat men door.
    Dat is de reden dat deze crises, waarvan we pas net in het begin staan zeker zonder quotering wel eens heel lang kan gaan duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.