Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Britse boer moet 'nazi-koeien' afmaken

Exeter – Een Britse boer moet zeven Heck-koeien, een ras dat in opdracht van de nazi's is ontwikkeld, afmaken omdat ze te agressief zijn. ''Ze vallen alles en iedereen aan die in de buurt komt, daar is niet meer mee te werken'', aldus Derek Gow tegenover de Britse omroep BBC.

Gow voerde de koeien in 2009 in uit België. Ze behoren tot een ras dat voor de Tweede Oorlog in opdracht van de nazipartij is gefokt door de dierkundigen Heinz en Lutz Heck. Zij gingen daarbij uit van de auroch, een oud ras wilde stieren dat verwant is aan dieren die in Spanje worden gefokt voor het stierenvechten.

Volgens de BBC werden in dierentuinen in Berlijn en München een aantal gefokt die gebruikt zijn als propagandamateriaal. Na de oorlog overleefden enkele dieren in verschillende Europese natuurparken, waaruit Gow uiteindelijk vijf jaar geleden een dertiental Heck-stieren en koeien uit Belgi"r kon halen.

Voorlopig houdt hij de makste van de dieren wel in leven om te zien of hij die wel onder controle kunnen houden, zegt hij. "Als dat lukt, gaan we er verder mee fokken, omdat het vlees erg gewild is, vooral in Duitsland."

Laatste reacties

  • koestal

    De oorlog is al lang voorbij,mooi dier om te zien

  • leo,s vriend

    Heckrunderen?? lopen(kreperen) die ook niet in de Oostvaardersplassen?

  • J@gertje

    Dat klopt L. Vriend. Het zou geweldig zijn dat deze koetjes de grondlegger van dit kadaverende succes eens op een georganiseerd aanval zouden trakteren. Maar ook deze reactie van mij zal wel weer door de beheerder verwijderd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.