Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Animal Peace aangeklaagd wegens smaad

Bonn - Het Rheinische Landwirtschaftsverband (RLV) is met een strafaangifte naar justitie gestapt, omdat de militante dierenbeschermingsorganisatie Animal Peace zich schuldig heeft gemaakt aan smaad tegen een boer uit Nümbrecht-Nallingen bij Keulen die op 8 januari om het leven is gebracht door een stier.

Animal Peace noemt de omgekomen persoon een slavenhouder en toont zich blij dat de stier heeft toegeslagen. "Mogen hem vele runderen volgen in de opstand van de geknechten", zo citeert het RLV de website van de dierenbeschermers. Volgens het RLV is smaad tegen een omgekomen persoon in het wetboek van strafrecht verboden en kan overtreding met maximaal twee jaar gevangenis worden bestraft. "Dierenbescherming heeft zijn grenzen, namelijk bij de waardigheid van de mens", zegt Helmut Dresbach, voorzitter van de RLV-afdeling Oberbergischer Kreis.

Laatste reacties

 • agratax2

  Animal Peace vertoont trekken van de terroristen van IS en Al Quada en rekent de boeren tot de groep ongelovigen of anders denkenden.

 • Martin Oldenhof

  Ben benieuwd hoe dit afloopt

 • agratax2

  Ik heb goede hoop op een veroordeling. Duitland is niet zo begaan met Vrijheid van Meningsuiting dan wij, Zij hebben net iets meer gevoel voor wel of niet acceptabel. Zal te maken hebben met het verleden.

 • alco1

  Grune rechters zat.

 • PetervanKempen

  Zou de slinger dan nu toch weer (eidelijk) de andere kant uitslaan?
  Mensen die dit soort dingen roepen zijn toch heel duidelijk duurzaam gestoord.

 • Bloemestein

  Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.

 • joannes

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.