Rundveehouderij

Nieuws 868 x bekeken

'Afremming Duitse melkproductie hooguit cosmetisch'

Bonn - De melkproductie in Duitsland loopt voor het eerst sinds eind 2012 iets terug, maar veel effect op de overschrijding van het melkquotum zal dat niet meer hebben. Dat gelooft landbouwmarktbureau AMI.

Tot begin dit jaar is volgens het marktbureau sprake van een overschrijding van 4,3 procent, ofwel 0,3 procent minder dan een maand eerder. Maar een recordhoge superheffing is niet meer te voorkomen, aldus het bureau. "Alle aanpassingsreacties kunnen dientengevolge nog slechts als cosmetica voor de absolute hoogte van de te betalen superheffing worden gezien." Uitgaande van de jongste berichtgeving van zuivelmarktinstantie ZMB is de productie iets kleiner dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.