Rundveehouderij

Nieuws 2591 x bekeken 1 reactie

Wit-Rusland trekt melk aan uit EU

Minsk - Wit-Rusland staat zuivelbedrijven binnen haar grenzen toe om melk vanuit de EU te bewerken en te exporteren naar Rusland.

Dit heeft topambtenaar Aleksei Bogdanov van het ministerie van landbouw en voedselvoorziening gezegd tegen Russischtalige media.

Volgens Bogdanov hebben al dertien Wit-Russische bedrijven toestemming gekregen om melk uit de EU te importeren. Tot de Russische importstop van zuivel en andere landbouwproducten uit de EU was Europese melk te duur voor Wit-Russische bedrijven om te kopen en verwerken. De laatste tijd zijn de Europese melkprijzen echter gedaald en is de situatie dus anders. Wit-Rusland is volgens  Bogdanov ook in gesprek met Polen over de import van groenten en fruit. Wit-Rusland zit met Rusland en Kazachstan in een douane-unie (waar Rusland ook Oekraïne in wilde hebben), waardoor Rusland de importen vanuit Wit-Rusland formeel niet kan tegenhouden.

Eén reactie

  • koestal

    als de melk maar wit is !

Of registreer je om te kunnen reageren.