Rundveehouderij

Nieuws

'Winkels moeten niet profiteren van embargo'

Parijs – De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll roept de grote supermarkten en de zuivelbedrijven in zijn land op niet te profiteren van het Russische embargo op landbouwproducten door te speculeren op een verdere daling van de melkprijzen. "Iedereen moet verantwoordelijk handelen", aldus de bewindsman.

"Als men gaat speculeren op lagere melkprijzen, dan zal dat de toch al ingezette verlaging nog eens versnellen", denkt Le Foll. Hij wijst er bovendien op dat er meer redenen zijn voor de daling van de melkprijzen dan het Russische embargo. "Het is ook zo dat de productie de laatste jaren buitengewoon sterk is opgevoerd met als doel meer te kunnen exporteren naar grote markten, met name in Azië. Daar beginnen we nu de gevolgen van te zien. We moeten een discussie gaan voeren over hoe we de Europese melkproductie gaan beheren na het verdwijnen van de quota."

Of registreer je om te kunnen reageren.