Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Voorschot DeltaMilk stijgt 25 cent

Bleskensgraaf – Zuivelcoöperatie DeltaMilk betaalt haar leden over augustus een voorschotmelkprijs van €39,77 per 100 kilo. Het gaat om een verhoging van €0,25 ten opzichte van juli.

Deze prijsverhoging is conform de prijsafspiegeling ten opzichte van zuivelbedrijven in Denemarken, Duitsland, België en Nederland, verklaart DeltaMilk. Genoemde melkprijs geldt bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

 

Een overzicht van de voorschotmelkprijzen vindt u in Markt op Maat.

Laatste reacties

 • abtje

  Fc zakt 2,13 en Delta verhoogt de prijs.
  Kan je toch zien dat de boer minder belangrijk is bij Fc. Nu minder ontvangen, kan Fc nog spelen met je geld, krijg je straks misschien nog wel wat extra.

 • brutus71

  Abtje, het persbericht van Delta milk, gaat over de melkprijs over de maand augustus, ook toen steeg de melkprijs van FC, de sept. Prijs van Delta milk is nog helemaal niet bekent.

 • abjongeneel

  Precies, heeft helemaal niets met de boer of het lid te maken, FC en Deltamilk hanteren dezelfde maatstaf om de voorschotprijs te betalen , en die is over een jaar gemeten dan ook ongeveer hetzelfde.
  Alleen zit er verschil in wat betreft seizoenskorting of toeslag, die heeft Deltamilk niet en ook geen kwantumtoeslag.
  Maar de gemiddelde voorschotprijs is over een jaar gemeten van alle melk is hetzelfde.

 • abtje

  @Brutus Dat weet ik. Vind het alleen zeer manipulatief van Fc om ruim voordat de meeste boeren weten wat ze in augustus betaald krijgen over de geleverde melk al te roepen dat de maand erop zij de prijs laten duiken. Met andere woorden, niks concurrentie, zak maar mee met de prijs. Houden we er allemaal aan over en de boer het minste.

 • peter1939

  en doc???

 • dereus

  Niemand wordt verplicht om aan FC melk te leveren,dus als het ergens anders beter is daar leveren dan.

 • 344412

  Gaat het over DeltaMilk, beginnen ze hier weer over de FC........Laten we eens blij zijn met de Nederlandse zuivel, kijk eens in Ierland of België rond.

 • koestal

  gauw overstappen als je niet tevreden bent

 • Eminem2010

  het gaat hier niet over tevreden zijn bij je fabriek het gaat om de totale markt van de zuivelafnemers waarbij door verschillende betaal momenten en bekendmaking er de mogelijkheid geschept wordt naar de concurrent te kijken en dit prijsafspraken in de hand ZOU KUNNEN werken en, dus de marktwerking verstoort.

 • daan1908

  #9 Elke fabriek maakt een inschatting , dit heeft dus niets met marktwerking te maken of naar concurrent te kijken ivm prijsafspraken . #4 Elke FCDF veehouder weet op de eerste maandag van de maand wat hij/zij krijgt . Zo te lezen in uw reacties hoort U daar niet bij , gezien de reacties . Gratis tip : Probeer uw eigen fabriek te overtuigen , sterkte !

 • Mozes

  @Eminem2010, de melkprijs wordt niet bepaalt op een markt van boerderijmelk maar op een markt voor zuivelproducten. Dus niet aan de inkoopkant maar aan de verkoopkant.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.