Rundveehouderij

Nieuws 2072 x bekeken

Melkaanvoer augustus daalt onder niveau vorig jaar

Zoetermeer - Nederlandse melkveehouders hebben in augustus minder melk geleverd dan vorig jaar augustus. Er werd 1.036 miljoen kilo melk geleverd, 1,4 procent minder dan in juli en 0,6 procent minder dan in augustus 2013. Dit blijkt uit gegevens van Productschap Zuivel.

In augustus verlaagden diverse zuivelbedrijven hun voorschotprijzen. Melkveehouders grepen in met het oog op een hoge superheffing bij de dalende prijzen. Hierdoor werden meer koeien afgestoten naar de slacht.

In totaal heeft de sector in dit melkjaar 2 procent meer melk geleverd dan vorig jaar. Door het lagere vetpercentage, gemiddeld 4.23 procent, is de melk wel wateriger dan in voorgaande jaren en is er op basis van kilo's vet 0,7 procent meer melk geleverd dan in dezelfde periode in 2013.

De melkveehouders mogen dit jaar 11.971 miljoen kilo melk leveren. Dit betekent dat er 952 miljoen kilo per maand ruimte is om superheffing te ontlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.