Rundveehouderij

Nieuws

Ieren kopen Spaans kaasbedrijf

Dublin – De Irish Dairy Board heeft de Spaanse fabrikant van pizzakaas Luxtor S.A. overgenomen. Daarmee verwerft de Irish Dairy Board ook een langjarig contract voor de levering van kaas aan Telepizza, één van de grootste ketens pizzarestaurants in de wereld. Met de acquisitie denkt de IDB, de marketing- en exportorganisatie voor Ierse zuivelproducten, haar positie als wereldwijde leverancier van kaas aan fastfoodrestaurants en de cateringsector te versterken.

Eerder breidde de Ierse organisatie haar activiteiten op dit gebied al uit in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daarnaast hoopt de Irish Dairy Board dat het met het verwerven van een bedrijf in Spanje de export van andere zuivelproducten uit Ierland – met name na het opheffen van de quota in 2015 – verder kan versterken. ''Wij richten ons daarbij met name op regio's waar er een tekort aan melk is, zoals in Zuid-Europa het geval is. Hiermee openen we ook een directe route voor Ierse zuivel naar deze markten'', aldus directeur Kevin Lane.

Of registreer je om te kunnen reageren.