Rundveehouderij

Nieuws 1078 x bekeken 2 reacties

Helft Duitse veehouders wil investeren

Göttingen – De investeringsbereidheid onder Duitse veehouders is groot. Dat werd gezegd tijdens de persconferentie en informatiebeurs voorafgaand aan veehouderijbeurs Eurotier, welke over twee maanden plaatsvindt in Hannover.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de veehouders bereid is verdere investeringen te doen in zijn bedrijf. Specifiek voor varkenshouders is dat getal niet anders. De lage rente, mondiaal groeiende vleesvraag en de dalende voerprijs stimuleren boeren stil te staan bij verdere ontwikkeling van hun bedrijven. Werken aan draagvlak is inmiddels bijna een vereiste in Duitsland om een bedrijf te ontwikkelen, werd gezegd. Alleen met technische oplossingen lukt het niet om kritiek van burgers op de veehouderij te voorkomen.

Laatste reacties

  • landboer

    Daar dus ook al niet veel beter met het draagvlak, je zou zeggen dat er toch iets mis is met de ontwikkelingen in de veehouderij. De weerstand groeit blijkbaar overal tegen het grootschalige.Probleem is dat voorlichters, banken en boekhouders het WEL promoten.En die hebben veel meer invloed bij de boeren.

  • joannes

    Goedkoop geld maakt te véél Kapot! Teveel individuele dromen samen creëren Overcapaciteit! En Landboer: Welke Handel verkopen voorlichters, banken en boekhouders? Precies hun eigen advies voor die individuele boer die de rekening betaald! Totdat het Goed Fout gaat zal die gewoon doorgaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.