Rundveehouderij

Nieuws 966 x bekeken

Groeisnelheid Texelaarlammeren neemt toe

Zaltbommel - De gemiddelde groei van Texelaarrammen is in 5 jaar tijd met 13 procent gestegen. Dat komt neer op extra groei van 33 gram per dag, ofwel een verschil van 4,5 kilo over een periode van 135 dagen.

In 2010 is de Nederlandse Schapen- en geitenfokkers Organisatie (NSFO) begonnen met het gebruik van scan- en weegprogramma's. Sindsdien beginnen deelnemers aan het weeg- en scanprogramma de vruchten te plukken van de extra selectiemogelijkheden die deze programma's bieden, stelt de organisatie. Het gericht kunnen selecteren op groei, zorgt ervoor dat dieren efficiënter en in kortere tijd voer omzetten in gewicht. Lammeren bereiken daardoor eerder hun slachtgewicht.

De verbeterde fokwaardeschattingen worden gebruikt om een vleeslamindex te berekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.