Rundveehouderij

Nieuws 1295 x bekeken

Goat Milk Powder van start in positieve markt

Etten-Leur - Producent van geitenmelkpoeder Goat Milk Powder is donderdagmiddag officieel van start gegaan. De gloednieuwe fabriek, een gezamenlijke onderneming van Bettinehoeve en AVH Dairy Trade, kan 5.000 kilo melk per uur verwerken tot hoogwaardige geitenmelkpoeder.

De vraag naar dit product, en overigens ook naar andere geitenzuivel, is en blijft structureel gezien goed. De Nederlandse geitenzuivel ondervindt ook exportgevolgen van de Russische importstop. Ongeveer 3 procent van de productie ging naar Rusland. Omgezet naar volumes kaas komt dat neer op ongeveer 800 ton.

De markt voor geitenzuivel als geheel is echter goed. De markt voor poeders ziet er nog steeds goed uit. Diverse bij de opening aanwezigen verwachten dat de melkgeitenhouderij en -zuivel goed voorgesorteerd staan om zich verder te versterken. De geitenmelkprijs is momenteel licht dalend, maar gezien de zeer hoge prijzen in de laatste maanden (meer dan 60 cent), wordt dit eerder als een logische beweging aangemerkt dan als een verontrustend signaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.