Rundveehouderij

Nieuws 1017 x bekeken

FrieslandCampina koopt bedrijf Ivoorkust

Amersfoort - FrieslandCampina neemt in Ivoorkust de lokale zuivelactiviteiten over van handelsbedrijf Olam International.

Het gaat om een zuivelproductiefabriek en een productportefeuille met gezoete gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk. Olam meldt dat $25 miljoen (€19 miljoen) is betaald voor zowel de fabriek als de productportefeuille/goodwill samen.

De zuivelfabriek staat in Abidjan, het belangrijkste economische centrum van Ivoorkust. Hier wordt verse lokale melk en melkpoeder verwerkt tot gezoete, gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk, die in Ivoorkust verkocht worden onder de merknaam Pearl. De fabriek heeft ongeveer tachtig werknemers in dienst. De productiecapaciteit lijkt met 20 miljoen blikken melk per jaar bescheiden, maar Ivoorkust is voor West-Afrika wel een belangrijke markt, meldt een woordvoerder van FrieslandCampina. Het is een van de belangrijkste economieën in de regio en het is onderdeel van een economische unie. FrieslandCampina denkt er meer Nederlandse producten te kunnen verkopen.

Topman van FrieslandCampina Cees 't Hart is dan ook tevreden met de aankoop: "Wij zijn verheugd met deze overname in Ivoorkust. Hiermee kunnen we onze positie in West-Afrika verder uitbouwen."

Beide partijen verwachten de transactie de komende maanden af te kunnen ronden. De zuivelactiviteiten en de fabriek gaan deel uitmaken van het bedrijfsonderdeel FrieslandCampina Europe, Middle East & Africa.

Of registreer je om te kunnen reageren.