Rundveehouderij

Nieuws 544 x bekeken

Fonterra op de goede weg

Auckland – Het Nieuw-Zeelandse Fonterra is goed bezig met het doorvoeren van verbeteringen in haar bedrijfsvoering. Dat heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie volgens de zuivelonderneming vastgesteld.

Aanleiding voor de grondige aanpassing van de bedrijfsvoering  is de vermeende vervuiling van het weipoederconcentraat met botulisme afgelopen jaar. Uiteindelijk bevatte de teruggeroepen producten geen Clostridium botulinum, maar het bleek een hele toer om producten tijdig uit de schappen te krijgen. Daarbij verliep de communicatie uiterst moeizaam.

Fonterra heeft een compleet nieuwe interne structuur opgezet om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ook is inmiddels 75 procent van de productielocaties gecontroleerd en waar nodig zijn aan maatregelen getroffen. Volgend jaar komt de onderzoekscommissie naar verwachting met een eindrapport.

Of registreer je om te kunnen reageren.