Rundveehouderij

Nieuws 691 x bekeken 3 reacties

Duitse melkproductie ver boven quotumplafond

Bonn - De Duitse melkproductie is in de eerste vijf maanden van het lopende quotumjaar blijven stijgen. Volgens zuivelmarktbureau ZMB melken de veehouders ruim 4 procent meer dan de quotumruimte toelaat.

Ten opzichte van de eerste vijf maanden van het vorige quotumjaar werd 3,7 procent meer geleverd, zij het met een iets lager vetgehalte, maar dat maakt voor de dreigende overschrijding van de ruimte weinig uit, aldus het bureau. Ook als in het quotumjaar als geheel toch maar 2 procent meer geleverd zou worden, zou dat resulteren in een overschrijding van 4 procent ofwel 1 miljard kilo. Daarmee ziet het ernaar uit dat de superheffing nogmaals recordhoog uitpakt. Vorig jaar (2013/14) werd 1,9 procent teveel geleverd en bedroeg de superheffing €163 miljoen.

Laatste reacties

 • koestal

  ze zijn klaar voor 2015 ,toch jammer dat er nog weer betaald moet worden

 • info58

  de nieuwe commissaris komt uit Ierland en we juist dat land wil
  veel meer melk gaan produceren

 • landboer

  De kip met gouden eieren wordt geslacht....

Of registreer je om te kunnen reageren.