Rundveehouderij

Nieuws 604 x bekeken 4 reacties

Britten werken aan melkprotesten

Londen – De Britse boerengroep Farmers for Action (FFA) wil de komende dagen beginnen met protestacties tegen de drastische verlagingen van de melkprijs.

FFA organiseert volgende week een bijeenkomst op de veemarkt in Frome om de actiebereidheid en stemming onder de boeren te peilen. ''We hebben nog maar één optie over en dat is actie voeren. We zullen onze doelen daarbij zorgvuldig kiezen om zo veel mogelijk ruchtbaarheid te krijgen'', aldus voorzitter David Handley.

Alle grote Britse zuivelbedrijven hebben de afgelopen weken de melkvergoeding verlaagd waarbij cooperatie First Milk de kroon spande met een daling van meer dan 3,75 cent per liter.

Laatste reacties

 • koestal

  Het is de macht van de retailers waar de melkveehouders last van hebben

 • japke33

  Die boeren doen er tenminste wat aan. Zouden de boeren hier, nog heel wat van kunnen leren. We moeten aan steeds meer regels en wetten voldoen, en we moeten ons handje maar ophouden, en kijken wat er in gelegd wordt. En allemaal zeggen we braaf: bedankt!!
  Waarom zouden ze dan meer betalen?

 • abtje

  Het is meer de vraag wat wil je als boer?
  Als Fc zegt, in Nederland geen babymelk meer omdat het in Azie meer oplevert, dan ontploft iedereen, maar heb je ineen keer de volledige aandacht.
  Maar waarom doet Fc dat dan niet?

 • koeboertje

  Ze hebben daar een totaal andere zuivelsector dan hier in nederland, melk gaat grotendeels rechtstreeks naar de retail.
  Wij hebben hier een zuivelsector die hoogwaardige producten van onze melk maakt alvorens het aan de retailer verkocht wordt.
  Dat is het grote verschil

Of registreer je om te kunnen reageren.