Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkprijs komt niet van zijn plaats

Londen – De gemiddelde Britse melkprijs is over juli uitgekomen op 31,79 pence (40,05 eurocent) per liter. Dat is vrijwel gelijk aan de 31,74 pence die het plattelandsministerie Defra over de maand juni meldde. Het botervetgehalte kwam in juli uit op 3,83 procent.

De melkprijs blijft in Groot-Brittannië daarmee hangen rond het laagste niveau sinds augustus vorig jaar. Voor de komende tijd is een verdere daling te voorzien, omdat veel melkinkopers al een soms forse verlaging van hun melkprijs voor september of oktober hebben aangekondigd. Zo hebben de afgelopen week de grote zuivelbedrijven Muller-Wiseman en Dairy Crest beide meegedeeld dat de melkprijs per 1 oktober met rond de 2,2 cent per liter omlaag zal gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.