Rundveehouderij

Nieuws 434 x bekeken

Brits Arla richt zich op duurzame melkveehouderij

Leeds – Arla Foods, de Britse tak van Arla, zet onder het motto 'Growing Together' een driejarig project op om de duurzame melkveehouderij verder te ontwikkelen. Volgens Arla Foods zijn daarbij alle ruim 3.000 Britse leden betrokken.

Het Britse project maakt deel uit van een vorig jaar gelanceerd Europa-breed initiatief om de leden 'te ondersteunen bij hun voortdurende activiteiten om efficiënter en duurzamer te werken door het dierenwelzijn te verbeteren, de natuurlijke bronnen te beschermen en ook de biodiversiteit en het afvalmanagement op een hoger peil te brengen'. Daarbij is het de bedoeling dat de ideeën en plannen vooral van de boeren zelf komen. Arla Foods organiseert deze maand zeven startevenementen voor haar Britse leden waar Arla-boeren op hun bedrijf collega's ontvangen en informeren. Daarbij gaat het om voer en de relatie tussen de nutritionele waarde en de melkopbrengst en –samenstelling, het fokken van dieren die de melkproductie op lange termijn verzekeren, managen van de gezondheid van de dieren en benchmarking, zodat collega's hun prestaties tegen elkaar kunnen afzetten. Na die eerste bijeenkomsten volgen nog zo'n zestig workshops waar dieper op de materie in wordt gegaan.

Johnnie Russell, de Britse boer/directeur van Arla Foods amba: ''Met meer dan 13.500 leden beschikken we over een ongeëvenaarde 'pool' met kennis over hoe je melk van hoge kwaliteit innovatief, duurzaam en concurrerend kunt produceren. Met Growing Together willen we die kennis beschikbaar maken, zodat onze boeren ideeën, technologieën en beste praktijken met elkaar kunnen delen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.