Rundveehouderij

Nieuws 983 x bekeken

Arla neemt belang in Vigor Alimentos

Aarhus - Zuivelconcern Arla neemt een belang van 8 procent in de Braziliaanse zuivelpartner Vigor Alimentos en krijgt daarvoor een stem in het ondernemingsbestuur en een observerende zetel in de directie. Dat heeft Arla vrijdag bekendgemaakt.

Vigor en Arla - respectievelijk MD Foods, één van de voorgangers van het concern - werkten al sinds 1986 samen in een joint venture met de naam Dan Vigor. Het belang van 50 procent in deze maatschappij wordt nu ingeruild voor het belang in het concern, zodat er geen geld vloeit bij de transactie. Volgens Arla is Vigor de leidende zuivelaar in Brazilië. Het beursgenoteerde bedrijf draaide vorig jaar een omzet van ruim €830 miljoen met 6.000 medewerkers en 14 fabrieken. Arla verwacht veel van de Braziliaanse zuivelmarkt. Deze groeit momenteel met 5 procent per jaar. "Onze ambitie is om de export te accelereren en te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar merkimportwaren", licht Arla toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.