Rundveehouderij

Nieuws 1987 x bekeken 5 reacties

54 rammen gestolen uit weiland

Slochteren – Uit een weiland in Slochteren zijn afgelopen weekend 54 rammen gestolen. De politie onderzoekt de zaak, maar sporen lijken tot zover te ontbreken.

De rammen waren bedoeld voor het offerfeest, dat volgende week zaterdag plaatsvindt, maar werden afgelopen weekend gestolen. De eigenaar ontdekte dit toen hij met een aantal potentiële kopers ging kijken, en toen bleek dat de kudde van meer dan tachtig dieren flink uitgedund was. "We dachten eerst nog dat ze uitgebroken waren," vertelt Jelte Antonides van Slachthuis Zuidbroek. "Maar in de nabije omgeving waren ze niet te vinden. Verder waren er ook helemaal geen sporen. Normaal zou je wel pootafdrukken zien, of mestsporen, maar er was niets te zien. Ook geen sporen van een trailer of iets dergelijks."

De eigenaar vermoedt dat een stel brutale dieven de dieren overdag heeft ingeladen. Zelf woont hij circa 10 kilometer verderop, het land waar de rammen graasden was gehuurd. Vlak voor het Offerfeest worden er veel schapen verhandeld, en blijken er ook jaarlijks weer dieren ontvreemd te zijn.

Laatste reacties

  • alco1

    J(R)am(A)'mer'dan.

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • josrodenburg

    ook onder de moslims rotte appels, ik pas nog een paar toeterend in een auto op het erf staan. zo gaat dat niet uitstappen maar toeteren blijven. of we suikerbieten voor ze hadden ik zeg wij niet pak er maar paar bij de buren dat mag wel. ik moest bellen en praten als brugman om duidelijk te maken dat ze wel een paar suikerbieten mochten pakken maar het is me niet gelukt ze moesten en zouden toestemming krijgen van de eigenaar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.