Rundveehouderij

Nieuws 4919 x bekeken 21 reacties

Wolven doden kalf in Noord-Frankrijk

Courcelles-sur-aire – Wolven hebben voor 't eerst ook een kalf gedood en een volwassen koe verwond in het Franse departement Meuse vlakbij de Belgische grens.

COURCELLES-SUR-AIRE – Wolven hebben voor 't eerst ook een kalf gedood en een volwassen koe verwond in het Franse departement Meuse vlakbij de Belgische grens. Tot nu toe richtten de wolven zich uitsluitend op lammeren en schapen. Volgens de boer werd het kalf van 55 kilo doodgebeten en moet de wolf ook de moederkoe hebben aangevallen toen die haar jong probeerde te verdedigen. In het departement Meuse hebben wolven de laatste tijd minstens 70 lammeren en schapen gedood. Een aantal veehouders heeft al vergunning gekregen om de wolven te doden mits ze zich daarbij aan strikte voorschriften houden.

Ruud Peys

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Dat geloof ik niet ,ze zullen de wolf wel geplaagd hebben.

 • Martin Oldenhof

  WD, PvdD met Thieme voorop zullen wel staan te juichen. De natuur gaat zijn gang. De veehouders zitten met de problemen, dieren dood en stress bij de rest van de koppel maar daar word niet bij na gedacht. En de veehouders moeten nu ook nog gaan jagen op de wolf. Weer extra werk / kosten. Ik hoop dat de wolf nooit meer in Nederland komt gezien bovenstaand bericht.

 • John Fr

  Ze waren al in de buurt in 2009 :http://www.franceloups.fr/

 • famtillemans1

  aarthamstra1 ik weet niet waarom jij dit niet gelooft.
  ik kom vaker in die gebieden, zeker waarheid .trouwens ik zelf heb dode kalveren in de wei pas gekalfd en door vossen letterlijk opgegeten heb er foto,s van !!! de wolf komt snel onze kant op . dus de drijfjacht moet gewoon snel een feit worden ook voor wilde zwijnen precies t zelfde is en wordt nog groter probleem . als t niet mag moet het evengoed actie !!!

 • John Fr

  Inderdaad 'probleem' zeker als ze het niet herkennen:
  Welkom op de website van de bescherming van de wolven in de Benelux
  http://www.wolf-center.eu/nl/home

 • Nainskvarn

  Onze v.m. buren in Zweden Dalarna hebben zéér veel schade van de Wolf ondervonden en nog steeds, kalveren, 28 schapen in een nacht en de stress bij de overige dieren is niet te overzien. Het doden van een Wolf is taboe er staan zware gevangenis-straffen op. We hoeven de Wolf niet in Nederland te introduceren, zo ja, dan moet de PvdD zelf deze problemen oplossen met de gedupeerden, maar dan zijn ze niet thuis.
  Will Verberk

 • Schaapje

  Misschien vinden ze gans lekker. We hebben percelen vol van die krengen. En als het beleid voor de wolven net zo goed geregeld is / wotdt als voor de ganzen. ..kan je wat beleven nog afgezien van het dierenleed van onze agrarische dieren.

 • PetervanKempen

  Volgens hordes zelfbenoemde deskundigen onder de dierenliefhebbers, terrein beheerders en vegetariers van de PvdD, eten wolven bij voorkeur reeen en die zijn er volgens hen genoeg. Bovendien hadden boeren velgens de wolven clubs dan maar betere hekken om hun weilanden moeten zetten van twee meter hoog en een meter in de grond, dan is er immers geen probleem? Fijn dat deze wolven niet door een Pool zijn neergelegd als practical joke, nu kunnen ze hun gedoog onzin weer spuien op TV .
  Natuuuurlijkk hebben stoute jagers al de reeen gedood waardoor die arme wolfjes, na al dat lamsvlees, nu aan de bief zijn! Tis toch wat he, dat wolven niet doen wat deze tuinkabouters graag willen en nu zomaar kalveren pakken. Kunnen we ze niet met tofuburgers lokken naar de stad zodat ze daar ook eens wat ander vlees kunnen proeven?? Thieme heeft aantrekkingskracht op een wolf met haar maat 44 biefjes, en dat er minder vitamine D en B12 in zit door haar vegetarisch eetpatroon kan de wolven niet schelen, want vegetarier zijn koeien en schapen ook. Thieme als wolvenvoer, dus toch nog ergens goed voor!

 • koestal

  peter,prima idee !

 • ed12345

  Ik sta eigenlijk verbaast dat de fransen ze nog niet uitgeroeid hebben want de ardenners vergunning of niet daar zitten ze niet zo mee gaan er in de regel rap achter aan.Het zal waarschijnlijk aan de sluwheid van de wolf liggen want intelligent zijn ze

 • Elevage

  misschien een routebeschrijving meegeven aan Wolf richting OVP, dan wordt het daar pas ècht een natuurgebied

 • joker

  welkom

 • J@gertje

  @Elevage,
  De wolven kunnen niet naar binnen bij de OVP.
  Er staat namelijk een meters hoog hekwerk omheen.

 • veldzicht

  J@gertje De wolven willen niet naar de OVP.daar lopen alleen maar uitgemergelde
  stakkers waar niks te eten aanzit,ze pakken liever een weldoorvoed lammetje of kalf van een boer.

 • jan67

  hekwerk mag niet geen vergunning van gemeente!!!!

 • Wij fokken stamboek schapen van een bijzonder ras die er niet veel meer zijn.
  Het kan in een keer gebeurd zijn met zo'n fokker als ze de lammeren kwijt zijn door de Wolf, en dat komt de ras instandhouding niet ten goede.
  Worden wij geheel gecompenseerd voor de moordpartij van de Wolf???
  Als wij nieuwe dieren moeten importeren zijn we heel veel geld kwijt en voor je weer tot topprestaties in staat bent ben je weer jaren verder want ze pakken altijd de besten er uit.
  Dus wij als schapen fokkers zijn helemaal niet blij met de komst van de Wolf. De regering moet bezuinigen en wij kunnen fluiten na de dood van onze schapen.

 • W Geverink

  De wolf eet wat lekker is en wat makkelijk en veilig te bejagen is. De kans dat je vee kwijt wordt aan wolven is klein maar je zal de boer maar zijn die ze elke dag bezoeken voor hun maaltijd. Ik ken zo'n boer. In Nederland heb je stallen voor het vee en als blijkt dat er een wolf in de buurt bezig is dan kan het vee gewoon op stal.

 • info48

  Redactie van de Boerderij heeft er gelukkig een vertederende foto bij geplaatst, doet natuurlijk geen enkel recht aan het artikel maar de bezorgdheid van de redactie om ons, 'gewone' mensen niet te erg te confronteren met de realiteit en feiten is toch wel ontroerend.

 • Professor P

  Momenteel zijn er nog geen menselijke slachtoffers, omdat er gelukkig nog weinig wolven zijn en genoeg andere wild- en landbouwdierprooien.

  Maar:
  Tussen 1200 en 1920 zijn er in Frankrijk 7600 dodelijke menselijke slachtoffers geregistreerd en dan nog beweren dat wolven geen mensen aanvallen? 90% van de slachtoffers zijn kinderen onder de 18, dus wolven vallen niet alleen aan als ze bejaagd worden.

  Hieruit blijkt maar weer eens dat onze linkse vriendjes liever een mens dood zien gaan, dan een dier.

 • PetervanKempen

  Meestal is er pas sprake van een probleem bij die clubs als hun doos van pandora ( niet doen aan enig fauna beheer) weer eens te ver is opengezet.
  Kijk naar ganzen, in 2016 gedwongen worden als boer hen onbeperkt te laten opvetten op al het boerengrasland in de winter en dan verbaasd opkijken als door die onnatuurlijke voedsel golf de populatie per jaar met 20% toeneemt.
  Geen punt: Schade wordt in de G7 'zomer' getaxeerd en als je dan toch hebt getracht te claimen dan krijg je lekker tegen die tijd evengoed niets. En de natuurbuur maar doorfokken in zijn ganzenwalhalla. Maar , ze houden heeeeeel veel van hun boeren buurman hoor! Alleen op dit ietsiepietsie puntje zijn ze net even anders van mening met LTO, en beuren vervolgens ook nog GLB geld voor hun onbewerkt en verspild ruig terrein , om dat ganzen en vossen fokken mee te sponsoren. Moet kunnen toch ? En die wolven , daar maken jullie je veeeeel te druk om. de vergoeding is toch pasgeleden ruimhartig geregeld: als je zeven getuigen hebt, en een foto op heterdaad , en de DNA koppeling naar de wolf kunt bewijzen, even tussen je andere boerenwerkzaamheden door, dan wordt misschien een deel van de schade vergoed. Waar klagen jullie boeren toch altijd over?

 • ed12345

  Professor P. U hoeft niet naar frankrijk om menselijke slachtoffers van de wolf te vinden ,op 30 juli 1810 pakt een wolf 3 jarig Jantje Eggels uit Bussereind 3 dagen later de 3 jarige Henri Peters in die zelfde tijd zijn er nog verschillende kinderen door een wolf geroofd Er zijn verschillende grote drijfjachten op de wolf georganiseerd zelfs al in 1593 Lees Rien Poortvliet zijn boek Aanloop er maar op na.
  Hier in oost Canada hebben Cayoties 2 jaar terug een jonge vrouw die aan het hardlopen was ,verscheurd. De Cayotie is kleiner dan de wolf en leeft vaak met z'n 2en of alleen en zijn banger dan een wolf

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.