Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Weer ernstig koe-incident in Oostenrijk

Mürrzzuschlag - In Oostenrijk heeft zich opnieuw een ernstig incident voorgedaan met een kudde koeien. Een 68-jarige wandelaar raakte in Stiermarken zwaargewond, toen hij door een tiental beesten werd aangevallen. Zijn hond raakte lichtgewond.

De bejaarde man is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gevlogen. In juli werd een Duitse vrouw die met haar hond wandelde, door Oostenrijkse runderen gedood. Daarom heeft de alpenrepubliek een voorlichtingsbrochure uitgegeven onder de titel 'Een alpenwei is geen knuffelzoo'. Wandelaars wordt aangeraden loslopende koeien niet in de ogen te kijken. In geen enkel geval is het toegestaan om kalveren te aaien.

Experts vermoeden dat het de koeien erom te doen is hun kalveren tegen honden te beschermen. Daarom wordt ten zeerste aanbevolen aangelijnde honden bij een koeaanval los te laten. Zo kan het baasje voorkomen zelf het doelwit te worden van de koeien.

Laatste reacties

 • abtje

  Nog even en weidegang is daar verboden...

 • agro1

  komt hier ook wel met al die toegankelijke loslopendveewildernis. moed verloren, al verloren. ciolos boppe!!!

 • joannes

  Hij had die hond moeten laten lopen!

 • famtillemans1

  Vroeger lagen de boerderijen en steden en dorpen naast elkaar .de mensen begrepen de natuur .de burgers snappen niks meer, terwijl de overheid de schuldige is . Als de burger nog een boerderij had in iedere stad begrepen ze wat de natuur natuurlijk gedrag van elk dier inhoud. Sorry maar eigenschuld elke koe met jong kalf kan agressief zijn t zijn en blijven beesten . Ik zou zeggen meer advies honden los en nooit aangelijnd in een wei of park beter verbod honden . En min 100 meter afstand houden . En word tijd dat de burger geïnformeerd word wat natuurlijk gedrag is van een dier

 • Barneveldsei

  Op een aantal klompen paden is het verboden om met een hond te wandelen. Hier trekken de honden bezitters zich niks van aan, hoezo zouden ze dan in het buitenland zich wel aan de regels houden!

 • Elevage

  al die flauwekul met die natuurlijke begrazing.............. gewoon wat gezellig schapen met een herder en klaar!

 • info48

  Als een van onze vleeskoeien agressief reageerde op zijn, net geboren, kalf haalden wij de hond even voor het hok, succes verzekerd! agressie richt zich direct op de hond i.p.v. op het kalf.
  Blijf met een hond bij zoogkoeien met kalveren vandaan!

 • joannes

  @info48, niet alleen met zoogkoeien, wanneer je in het land loopt met een aangelijnde ¨vreemde hond¨ zullen de koeien hem checken! En wanneer je hem aan de lijn houdt de eigenaar ook! Wanneer je op tijd, voor dat die koeien het kudde gedrag vertonen, de hond laat los laat, kan je onopvallend nog veilig weg komen. Doe je het niet, dan komen ze door een hek heen om als kudde die hond te controleren en jouw erbij! En wat doet de hond! Precies die raakt in paniek en gaat ook van zich af blaffen en bijten. De reden waarom de koeien hem proberen te trappen of op de kop/horens te nemen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.