Rundveehouderij

Nieuws 2843 x bekeken 3 reacties

Russische zuivel verwacht geen redding van sancties

Moskou - De Russische importmaatregelen tegen zuivelproducten uit Europa, de Verenigde Staten en Australië helpen de Russische zuivelindustrie weinig.

Als er niet ook meer staatssteun komt, dat vallen binnenkort tal van Russische producenten om. Dit zegt voorzitter Andrei Danilenko van de unie van zuivelproducenten Sojoezmoloko.

In transportblad Goedok zegt hij dat de terugval van de eigen Russische zuivelproductie de laatste jaren steeds sneller gaat. Volgens de officiële statistieken is de zuivelproductie in Rusland vorig jaar met 3 tot 4 procent gedaald, maar volgens Danilenko bedroeg de werkelijke productiedaling maar liefst 10 procent.

Hij wijt dat aan het feit dat de eigen zuivelindustrie wordt verwaarloosd en dat die ook te veel belasting moet betalen. Bovendien zou de industrie te weinig zijn gestimuleerd om te vernieuwen. Danilenko spreekt zichzelf echter ook tegen en klaagt verder dat geïmporteerde zuivel goedkoper is geworden dan het eigen Russische product. Dit is omdat veel westerse zuivelproducten, zoals de Oltermani-kazen van Valio, zwaar gesubsidieerd zouden zijn.

Laatste reacties

 • christof conings

  De echte reden waarom de zuivel het niet redt is dat men veel te veel water overal onder mengt en het spul niet te eten of te drinken is zondere wrange smaak te krijgen . Stop met frauderen heren Russen en het komt goed

 • geen boer

  aha, ik begrijp uit zijn verhaal dat het aan iedereen ligt, behalve henzelf? En er moet, naast de grenzen dicht, snel gesubsidieerd worden?
  Hij zal toch niet van franse afkomst zijn?

 • landboer

  Of Nederlands?

Of registreer je om te kunnen reageren.