Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Russische importstop treft Deense fabrieken Arla

Aarhus - Zuivelconcern Arla verliest als gevolg van de Russische boycot op jaarbasis €135 miljoen omzet. Dat komt neer op 1 procent van de totale omzet.

Volgens het concern zijn door de weggevallen export naar Rusland hoofdzakelijk fabrieken in Denemarken getroffen. Het gaat daarbij om negen vestigingen, die kaas en/of boter produceren. Daarvoor worden alternatieve afzetmogelijkheden gezocht, maar tevens is de productie gedeeltelijk stilgelegd.

Op de consequenties die dit voor de arbeidsplaatsen heeft kan het concern nog niets zeggen, maar de mogelijkheid om mensen te ontslaan wordt open gehouden. "Zodra we een duidelijk overzicht hebben van de situatie kunnen we de medewerkers zeggen wat de plannen zijn," zegt directielid Lars Dalsgaard.

Arla heeft ook in Rusland een kaasfabriek en produceert verder in onder meer Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.

Eén reactie

  • koestal

    Arla zit ook overal met zuivelfabrieken

Of registreer je om te kunnen reageren.