Rundveehouderij

Nieuws 1857 x bekeken

Rusland weert Roemeens rundvlees

Moskou - Rusland laat vanaf woensdag geen rundvlees en vee uit Roemenië meer toe.

Dat heeft de Russische voedsel- en warenautoriteit bekendgemaakt. Volgens Moskou gebeurt dat vanwege een uitbraak van de gekkekoeienziekte in Roemenië.

Ook kaas afkomstig van een zuivelonderneming in het Oekraïense Chmelnitski wordt tijdelijk door de Russen geweerd. In de kaas zouden verboden antibioticaresiduen zijn aangetroffen.

Vorige week sloot Rusland de grenzen voor groente en fruit uit Polen. Rusland weert ook soja, sojameel, zonnebloempitten en vruchtensap uit Oekraïne. In alle gevallen gebeurt dat met het oog op voedselveiligheid, en niet, zoals in Europa ook wordt gedacht, vanwege de Europese sancties tegen Rusland wegens diens rol in de crisis in Oekraïne.

In de afgelopen dagen meldde Rusland problemen met melkpoeder uit Letland, met kippenvlees en kalfsvlees uit de Verenigde Staten, met kaas uit Oekraïne en met rundvlees uit Canada en Spanje. Nederland blijft vooralsnog buiten schot. (ANP/Boerderij Vandaag)

Of registreer je om te kunnen reageren.