Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Roemeense zuivelproductie stijgt met 15,6 procent

Boekarest - De Roemeense zuivelproductie lag in de eerste zes maanden van dit jaar met 504.000 ton 15,6 procent hoger dan in dezelfde periode in 2013. Dit blijkt uit gegevens van het Roemeense statistiekbureau INS.

Door de hogere melkproductie daalde de melkimporten met 14,8 procent naar 43.700 ton. De Roemeense zuivelbedrijven produceerden het eerste half jaar met 128.000 ton 16,2 procent meer melkdranken, terwijl de kaasproductie met 13,9 procent steeg naar 39.615 ton. Ook de productie van zure room groeide fors, namelijk met 11,3 procent naar 28.300 ton. De productietoename van boter en yoghurt bleven met respectievelijk zeven en drie procent beperkter.

Laatste reacties

 • denker123

  De vroegere sovjet-unie landen Roemenie,Polen enz. komen er langzaam toch bovenop ondanks de E.U.,zij worden nu snel zelfvoorzienend in landbouwproduktie terwijl de welvaart toeneemt. In het Rusland van Poetin is het andersom veel meer import van landbouwprodukten,dit in een land dat de potentie heeft om een grote uitvoerder te worden,schandalig wat een wanbeleid.Desondanks wordt Poetin hier op de reacties nog sterk verdedigd. Door het wanbeleid van President Poutin kon de E.U.nog landbouwprodukten verkopen in Rusland zo kun je het ook stellen!!!.

 • Fermer

  @denker123, ik denk dat je je er boven op komen dankzij de EU bedoeld, maar een pot met geld (wat er reeel niet is) doet wonderen. De landbouwperiferie uit oa. Nederland zal ook daar wel even vertellen hoe het moet en hun spullen leveren nu er euro's te halen zijn. Rusland produceert en verkoopt andere zaken, heeft zelf de broek op te houden. Hiermee genereren ze voldoende valuta en kan voedsel van overal ter wereld gekocht en betaald worden. Heb je het over wanbeleid, dan weet ik nog wel betere voorbeelden, ook dichterbij !

 • cocoma

  In een halfjaar tijd 15% meer dan in het voorgaande jaar, dat is een stijging van 30% op jaarbasis als ze zo doormelken. Hebben ze veel koeien geimporteerd of zo?

 • varkentjeeee

  nee waarschijnlijk was de productie al zo hoog maar is er meer geregistreerd

 • koestal

  De foto geeft wel aan dat er nog wat te verbeteren is,maar ja dat kost wel tijd

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.