Rundveehouderij

Nieuws 1063 x bekeken

Niet alleen importban raakt vleeskalversector

Apeldoorn - De Russische importban beïnvloedt de verdiensten in de vleeskalverhouderij wel, maar is niet de hoofdoorzaak van de slechte verdiensten in de sector en de beroerde prijzen die voor nuchtere kalveren worden betaald.

Dit stelt Hennie Swinkels, directeur corporate communications bij VanDrie. De hoge voerkosten en de moeizame afzet als geheel spelen wel een belangrijke rol. Daarom is het des te belangrijker dat de Amerikaanse en de Chinese markten snel daadwerkelijk open gaan. Daar liggen goede toekomstkansen voor de verkoop van hoogwaardige kalfsvlees, aldus Swinkels. Hij hoopt begin volgend jaar groen licht te krijgen.

Het dichtgaan van de Russische markt, die net zo'n anderhalf jaar weer open was, kost de kalfsvleessector overigens wel ettelijke miljoenen euro's aan afzet. Ook kunnen voor miljoenen euro's aan investeringen in een marketingcampagne worden beschouwd als afgeschreven. Dat is in ieder geval de verwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.