Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Nestlé scherpt duurzaamheidseisen aan

Vevey - Voedingsmiddelengigant Nestlé gaat haar duurzaamheidseisen voor toeleveranciers aanscherpen.

Ook zuivelondernemingen en melkveebedrijven moeten aan de strengere normen voldoen. Als focuspunten voor de rundveehouderij worden onder meer het onthoornen, couperen, onverdoofd castreren en het permanent aanbinden van koeien genoemd. Ook een verantwoorde omgang met antibiotica is een punt van aandacht. Niet duidelijk is nog het precieze hoe en wat. Per land wordt gekeken naar de stand van zaken. Met behulp van actieplannen moeten zaken vervolgens worden verbeterd.

Als uitgangspunt neemt Nestlé de zogenoemde Vijf vrijheden van Brambell. Dieren moeten: vrij zijn om hun natuurlijke gedrag te vertonen; vrij zijn van dorst, honger en onjuiste voeding; vrij zijn van fysiek en mentaal ongerief; vrij zijn van pijn, verwonding en ziektes en  vrij zijn van angst en chronische stress.

Nestlé werkt bij het aanscherpen van haar normen samen met dierwelzijnsorganisatie Word Animal Protection. Het nieuwe beleid heeft direct gevolg voor duizenden, en indirect voor honderdduizenden bedrijven.

Laatste reacties

 • Ferm


  Het is altijd eerste prioriteit om goed voor je dieren te zorgen als boer. Als zij het goed hebben kunnen ze optimaal 'presteren'. Ben benieuwd of de aangescherpte duurzaamheidseisen ook zijn weerslag vinden in de opbrengstprijs of dat alleen onze kostprijs hoger wordt. Als dit laatste het geval is wordt er ook wel erg aan mijn/onze vijf vrijheden van Brambell getornd.
  Als er dan na de primaire producent ook maar zorgvuldig wordt omgegaan met het verwerken van de grondstof tot het uiteindelijke duurzame eindproduct.

 • abtje

  Nestle, het bedrijf dat stopte met zelf melk verwerken toen het in de gaten kreeg dat ze de boeren niet verder kon uitknijpen.

 • Elevage

  als Nestlé dan alle overbodige E-nummers uit hun produkten wil halen zijn we op de goede weg.......... maar dat zal wel ijdele hoop zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.