RundveeNieuws

Mogelijk Europese steun voor zuivelproducten

Brussel – Na de Europese steunmaatregelen voor bederfelijke tuinbouwproducten, bekijkt de Europese Unie of er hulp nodig is voor bepaalde zuivelproducten die getroffen worden door het Russische importverbod. Dat maakte de Europese Commissie in Brussel vrijdag bekend na overleg met EU-deskundigen over de gevolgen van de Russische boycot.

De Europese Commissie zegt niet te aarzelen om verdere noodmaatregelen te treffen, met name voor bepaalde zuivelproducten, mocht dat nodig zijn. De commissie en experts uit de EU-landen buigen zich volgende week donderdag in Brussel over de situatie voor zuivel en vleesproducten.

Ook maandag vinden er weer nieuwe gesprekken plaats, waarbij het voorstel voor de praktische uitvoering van steunmaatregelen voor de groente- en fruitsector dat nu op tafel ligt verder wordt besproken. Nederland dringt er hierbij op aan dat er soepele voorwaarden komen om voedsel naar de voedselbank te kunnen brengen, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken.

Beheer
WP Admin