Rundveehouderij

Nieuws

Melkproductie VS 4 procent omhoog

Washington – De Amerikaanse melkproductie blijft oplopen. In juli werd in de 23 belangrijkste melkveehouderijstaten 7,44 miljard kilo melk geproduceerd. Dat is 4 procent meer dan in juli 2013.

Ook in juni werd meer melk geproduceerd dan in dezelfde maand van 2013. In juni dit jaar werd 7,35 miljard kilo melk geproduceerd, 2,3 procent meer dan vorig jaar. De totale melkproductie in de Verenigde Staten steeg met 3,9 procent.

De productie per koe steeg volgens de Amerikaanse statistische dienst in juli het sterkst (+27,7 kilo) sinds het bijhouden van deze gegevens elf jaar geleden begon.

Ook het aantal koeien in de 23 betreffende staten steeg sterk. In juli kwamen er zesduizend bij en kwam het totaal uit om 8,58 miljoen stuks. Dat zijn er 56.000 meer dan in juli 2013. De Amerikaanse melkveehouderij profiteert stevig van de goede exportperspectieven en van de relatief gunstige voerprijzen dit jaar. De totale melkveestapel in de VS beliep in juli 9,27 miljoen stuks. Dat zijn er 37.000 meer dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.