Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Meer omzet en lagere winst voor A-ware

Lopik - De A-ware Food Group heeft over 2013 een 3 procent hogere omzet geboekt en een resultaat vóór belastingen dat een derde lager was dan in 2012.

De omzet kwam uit op €1,13 miljard, het resultaat vóór afschrijvingen op €40 miljoen en de winst vóór belasting op €11,5 miljoen.

Dit blijkt uit cijfers die de groep heeft gedeponeerd. Ondanks het lagere resultaat is de directie tevreden. Boekjaar 2012 was een topjaar voor A-ware, boekjaar 2013 was daarentegen een uitdagend jaar voor het bedrijf, met fors hogere inkoopprijzen. Ook waren er diverse grote investeringen. Naast de zuivelfabriek in Heerenveen zijn dat: het nieuwe hoofdkantoor en rijpingsbedrijf in Almere en de bouw van een productiebedrijf voor borrelhapjes in Woerden. Bovendien moest A-ware de producent van dagverse zuivel Katshaar redden. Topman Jan Anker stelt dat het behaalde resultaat vertrouwen geeft in de ingezette koers.

Voor 2014 worden geen verwachtingen uitgesproken. Wel ziet A-ware uit naar de start van de kaasproductie in Heerenveen, eind dit jaar. (zie pag melk)

Eén reactie

  • tinus888

    kleine marge voor zo'n grote omzet

Of registreer je om te kunnen reageren.