Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

Krim wil uitzondering op invoerverbod Oekraïense melk

Simferopol - De autoriteiten van het in maart door Rusland geannexeerde schiereiland De Krim willen toch melk uit de Oekraïne kunnen importeren, ondanks het Russische importverbod op Oekraïense melk.

Russische en Oekraïense media melden dat de waarnemend leider van het gebied, Sergei Aksjonov, aan inspectiedienst Rosselkhoznadzor heeft gevraagd om de import toe te staan. De reden hiervoor is dat er op De Krim een fors tekort aan melk en zuivelproducten is ontstaan en de bevolking begint te mopperen. Bovendien wordt nu steeds vaker gerommeld met melk. Consumenten kopen pakken met zuivel, in de verwachting dat er echte melk in zit, maar treffen water aan, zo wordt geklaagd. De klachten worden ondersteund met Youtube-filmpjes en berichten op andere sociale media.

Rusland probeert het probleem deels te ondervangen door meer melk uit eigen land aan te voeren, maar kan het tekort niet aanvullen. De Russische zuivelbond heeft toegezegd meer fabrieken te gaan bouwen op de Krim, maar dat is hooguit een remedie voor de langere termijn. De Oekraïners zien de problemen met gemengde gevoelens aan.

Laatste reacties

 • Mozes

  Ze wilden toch onafhankelijk zijn van Oekraïne? Nu blijkt dat Rusland niet eens in de voedselbehoefte kan voorzien. En hoe zit het met de strenge controle op voedselkwaliteit? Pakken melk die gevuld zijn met water?
  Het toont aan dat de machtspolitiek en oorlogsgerommel volledig op gasinkomsten is gebaseerd terwijl de rest van de economie geen fluit voorstelt.

 • Kalverspecialist

  Poot stijf houden een geen liter melk heen exporteren!!

 • japke33

  Dan halen ze het toch uit een ander land, wij hebben hier melk genoeg.

 • koestal

  Straks beginnen de Russische consumenten ook nog te mopperen over de lege schappen in de winkels omdat het westen niet meer mag leveren

 • piethermus1

  Poetin heeft een blunder begaan; Straks zijn in Rusland de schappen leeg en begint het volk te morren... Hij moet oppassen dat ze hem niet wegjagen.... Maar de Russische geheime dienst kennende schiet die dan gewoon op het eigen volk...

 • henk fledderus

  lege schappen en niets te vreten zijn ze jaaren gewoon geweest. het oude rusland steekt even de kop weer op. spierballen gaan voor een tevreden volk..

 • denker123

  Over een paar jaar zullen de Russen gaan vluchten naar Oekraine en de E.U. landen met een lege maag,als we veel minder gas en olie kopen zal het nog sneller gaan.Dit zal het resultaat zijn van het wanbeleid van Poetin die alleen aan zichzelf en de olicharchen denkt.

 • Jan Veltkamp

  Ja ja, Hitler dacht ook dat de russen een hekel aan stalin hadden en dat hij verwelkomt zou worden. Blijf jullie maar lekker dromen. Iedereen die met russen heeft gewerkt weet dat ze zich nooit overgeven aan het buitenland. Daarom is intussen zelfs in Moscow Putin al ongekend pupulair. Daarbij komt dat alles beter is dan dat konten gedraai van onze leiders. Waarom brengen we de overschotten van de groente en fruit niet met hulp Konvooi naar oost Ukraine. Dan kun je zieltjes winnen

 • piethermus1

  100 jaar geleden was bij aanvang van wo1 de duitse keizer, Oostenrijkse keizer en Russische tsaar ook ongekend populair.... 4 jaar later waren die allemaal verdwenen van het toneel... poetin moet oppassen dus... hoge populariteitscijfers werken juist het omgekeerde... leuk voor nu... kan alleen maar dalen...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.