Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Importverbod maakt discussie los in Rusland

Moskou - Rusland lijkt te aarzelen over de vraag hoe hard het importverbod voor voeding uit Europa, de VS en Australië moet zijn. Dit blijkt uit uitlatingen van vice-premier Arkadi Dvorkovitsj.

Mede tegen de achtergrond van vele berichten over snel stijgende voedselprijzen, lege schappen en zelfs rijen voor winkels, lijkt er een discussie gaande over verdere versoepeling van de importverboden. Vorige week was er al de eerste versoepeling. Toen ondertekende president Medvedev een decreet voor een ontheffing voor lactosevrije zuivel. Deze ontheffing kwam er onder druk van een reeks grote bedrijven, zoals Wimm-Bill-Donn, Danone en Hochland Russland, melden Russische media. De puur binnenlandse zuivelproducenten zijn hier echter niet blij mee.

Ook op andere fronten is een stevige discussie gaande. Russische supermarkten zien het aanbod met lede ogen verschralen en consumenten is heel het land worden nu al geconfronteerd met prijsstijgingen van 20 tot 30 procent bijvoorbeeld kip en rundvlees. Dit geeft druk op de overheid.

Laatste reacties

 • agpros

  Horen, zien en zwijgen. Rustig achteroverleunen, Kump goe!

 • koestal

  stijgende prijzen en lege schappen doen het niet goed

 • chila

  hongerig volk is eerder bereid om te vechten tegen het slechte westen.

 • John*

  Russen zijn ook niet gek. Ben benieuwd hoe lang dit importverbod nog stand houd.

 • chila

  Russen zijn niet gek maar ze zien de hele dag op het nieuws dat wij de agressor zijn .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.