Rundveehouderij

Nieuws

Glanbia houdt opgaande lijn vast

Dublin – Het Ierse sportdranken-, ingrediënten- en zuivelbedrijf Glanbia heeft in de eerste jaarhelft een omzet gedraaid van bijna 1,8 miljard euro, ruim 8 procent meer dan een jaar eerder.

De bruto winst ging met 6 procent omhoog naar 129 miljoen euro.

De goede resultaten zijn vooral te danken aan de sportdranken op basis van wei, waarmee Glanbia tegenwoordig één van de grote spelers op de Amerikaanse markt is, en aan de ingrediënten. Dairy Ireland, dat met zuivel, levensmiddelen en agrarische handel in Ierland zelf actief is, draaide wel naar tevredenheid maar toch minder dan een jaar eerder. Glanbia heeft tegelijk met de halfjaarcijfers aangekondigd dat het nog eens 60 miljoen gaat investeren in de fabricage en marketing van ingredienten die op basis van zuivel gemaakt worden. ''Op die manier hopen we onze positie als leider op het gebied van zuivelingredienten met een hogere toegevoegde waarde verder te versterken.''

Of registreer je om te kunnen reageren.