Rundveehouderij

Nieuws 2318 x bekeken 3 reacties

Droog niet te lang en in één groep

Teaneck (VS) - Koeien moeten liefst 40 tot 45 dagen droog staan. Dat kan prima in één groep in plaats van twee.

Dat stelt Ken Zanzalari, specialist transitiemanagement bij Prince Agri Products. Het voordeel is dat er maar één rantsoen nodig is en dat maakt mengen door de grotere hoeveelheid makkelijker. Dat betekent ook besparing in arbeid en een kortere droogstand leidt tot meer melk door meer lactatiedagen. Voorwaarden zijn een passende rantsoensamenstelling met een negatief kation-anionverschil.

Laatste reacties

 • m.en.mh.miedema

  Werk al jaren met 2 groepen en dat bevalt uitstekend. Echter afhankelijk van conditie en produktie kan het per koe wel verschillen, sommige gaan gelijk in de close up groep en te tengere vaarzen gaan wel eens 3 mnd droog. Je staat er dan versteld van hoeveel ze dan nog zijn doorgegroeid.
  Droogzetten is ook maatwerk!

 • farmerbn

  Nadeel van een nieuwigheidje is dat de deskundigen elkaar later allemaal gaan napraten. Vroeger zaten de droge koeien in één groep en later moesten ze in twee fasen gehouden worden. Alle deskundigen die de boer op gingen adviseerden om 2 groepen te maken. Nu blijkt dat één groep volstaat. Zijn al die deskundigen wel deskundig?

 • el

  Geen droogstand is ook mogelijk! dan kunnen die deskundigen de deur uit, bespaar je op droogzetters, dure mineralen mengsels, en heb je minder problemen rond het afkalven!

Of registreer je om te kunnen reageren.