Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Chinese politie vindt melamine in voeding

Beijing – De politie in de Chinese provincie Guangdong heeft ruim 11 ton met melamine vervuild snoep met yoghurt als ingrediënt in beslag genomen.

De manager van de fabriek is volgens Chinees staatspersbureau Xinhua aangehouden. Melamine is een chemisch product dat in 2008 werd aangetroffen in melk.

Het melamineschandaal kostte toen ten minste zes kinderen het leven terwijl nog eens duizenden ziek werden. De autoriteiten hebben nu politie in twaalf provincies gevraagd andere personen die in verband staan met de productie van het product te vinden. Het is nog onduidelijk of het snoep haar weg naar de consument heeft gevonden.

Laatste reacties

  • somporn

    Dat krijgen we straks ook in NL,want dat is wat we graag willen.
    De totale NL landbouw en veeteelt de nek omgedraaid door alle linkse partijen en organisaties.

  • Barneveldsei

    Criminelen weten hoe ze geld kunnen verdienen zolang de testen van het laboratorium duizenden euro's kosten. Dan blijven ze het vermengen met diervoeders, de boeren werken onder kostprijs. Hier is geen geld om om een extra monster naar het laboratorium te sturen. De regering plukt de criminelen leeg en dat geld kunnen ze de boeren compensatie geven,zoals nu bij de vernietigde kalveren. Hier gaan een paar boeren slapeloze nachten te gemoet omdat er geen geld is om eten te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.