Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkprijzen dalen

Londen – Onder aanvoering van marktleider Arla, dat de melkprijs voor haar Britse activiteiten per 1 september met nog eens ruim 1,5 cent per liter heeft verlaagd, gaat de melkprijs ook bij de meeste andere verwerkers verder omlaag.

Bij Glanbia UK komt de verlaging ook uit op 1,5 cent terwijl Dairy Crest bijna 1,4 cent van de melkprijs afhaalt en de cooperatie First Milk haar vergoeding met 0,6 tot ruim 0,8 cent per liter verlaagt. Verder schaven de kaasbedrijven Wyke Farms en Belton Cheese en de kleinere zuivelaar Crediton Dairy 1,25 cent van hun melkvergoeding af. De enige uitzondering is voorshands Muller-Wiseman, het tweede zuivelbedrijf van het land, dat de melkprijs voor september ongewijzigd laat.

Of registreer je om te kunnen reageren.