RundveeNieuws

BKC international failliet

Almelo – Kalverslachterij en vleesverwerker BKC International is failliet. De rechtbank Overijssel heeft het faillissement van de onderneming uitgesproken. BKC International is een van de vijf dochters van BKC Holding.

BKC International startte in het najaar van 2011 als nieuwe speler in de kalfsvleessector. Het wilde een alternatief zijn voor de grote integraties en had grote ambities. De meeste projecten van het bedrijf kwamen echter niet van de grond, zoals een totale, gesloten keten, waarbij ook de mest van de kalverhouders zou worden verwerkt in ruil voor goedkope, groene energie.

De slacht vond in eerste instantie plaats in het Duitse Legden, het vlees werd verwerkt in Olst. In de loop van vorig jaar werd de slacht deels verplaatst naar Hilckmann in Nijmegen en sinds afgelopen voorjaar naar Van Hattem in Dodewaard. Het bracht allemaal geen verbetering in de resultaten. Berichten doen de ronde dat personeel de laatste maanden al niet meer is betaald. Directeur Maikel Speijers ontkende donderdag nog dat een faillissement aan de orde was, wel zouden zaken veranderen. Vrijdag bleek uit een publicatie van de rechtbank Overijssel dat het faillissement woensdag al was uitgesproken. De curator meldt dat hij de optie van een doorstart niet waarschijnlijk acht. Veel meer kan hij echter nog niet melden over het faillissement.

Het faillissement van BKC International betekent niet dat de slacht van kalveren in Dodewaard stopt. Bedrijf Dutch Meat Company, een afgelopen voorjaar opgerichte dochteronderneming van Van Hattem, wil doorgaan met de slacht van vleeskalveren, zo meldt een zegsman.

Beheer
WP Admin