Rundveehouderij

Nieuws 2201 x bekeken

Ausnutria ziet beurskoers omhoog schieten

Hong Kong/Heerenveen - Babyvoedingsproducent Ausnutria is weer een volledig functionerend en normaal beursgenoteerd bedrijf. De handel in aandelen Ausnutria is vorige week hervat, na ruim 2 jaar te hebben stilgelegen. De aandelenkoers veerde op de eerste handelsdag direct op van HK $1,46 (€0,14) naar HK $ 2,15 (€0,20).

De directie van Ausnutria legt dit uit als een teken dat beleggers vertrouwen hebben in de maatregelen die het heeft genomen om een betrouwbaar bedrijf te zijn en dat ze de perspectieven van Ausnutria zien als goed.

Ausnutria is het moederbedrijf van Ausnutria Hyproca, een Nederlandse producent van babyvoeding op basis van koeien- en geitenmelk. Dit bedrijf behaalde over 2012 een omzet van bijna €106 miljoen en een winst van €3,6 miljoen. Dit laatste cijfer werd gedrukt door extra kosten, gemaakt voor bedrijfsaanpassingen en een terugroepactie vanwege een fout in een ingrediënt van een Amerikaanse toeleverancier. Voor 2013 verwacht het bedrijf vergelijkbare cijfers als over 2012.

Begin dit jaar nam Ausnutria Hyproca, dat voor 49 procent in Nederlandse handen is, een belang van 50 procent in zuivelhandelaar Farmel. Dit is een belangrijke toeleverancier van Ausnutria Hyproca. Dochterbedrijf Sanimel ging samen met Ausnutria Hyproca-dochter HGM. Ausnutria Hyproca financierde de zuivelhandelsactiviteiten van Farmel ook al voor een belangrijk deel, zo blijkt uit gegevens van Farmel.

Over 2012 draaide Farmel verlies, over 2013 werd een licht positief resultaat geboekt, maar liepen de vorderingen (deels moeilijk inbaar) en schulden fors op.

Of registreer je om te kunnen reageren.