Rundveehouderij

Nieuws

Uniekaas wil meer grip op bedrijf

Kaatsheuvel - De Uniekaas Group wil een sterkere eigen greep krijgen op het bedrijf, als gevolg waarvan er een gedeeltelijke wisseling van aandeelhouders gaat plaatsvinden. Dit blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De huidige directeuren Willem Jan Rote en Paul Wilde blijven met eigen geld in het bedrijf zitten, maar investeringsfonds Parcom (ING) gaat eruit. In plaats daarvan komt participatiemaatschappij Antea erin. Hierin is onder meer voormalig Uniekaas manager Jan van Vliet vertegenwoordigd. Welk aandeel de diverse deelnemers krijgen in Uniekaas is niet bekendgemaakt.

Uniekaas heeft over 2011 en 2012 rode cijfers geschreven en zag de omzet in 2012 ook dalen, tot €94 miljoen. Gegevens over 2013 zijn nog niet bekend.

Uniekaas is ondertussen bezig de focus te verleggen. Dit als gevolg van een sterk veranderende omgeving voor de kaashandel in Nederland en Europa. Vorig jaar maakte Uniekaas bekend dat het zich sterker gaat richten op de markt voor geitenkaas. Uniekaas is actief op zowel de Europese markt voor geitenkaas als in de Verenigde Staten. Daar heeft het twee bedrijven die actief zijn in dit segment: Best Cheese en Coach Farm Enterprise. Over de waardering van dit laatste bedrijf verschilt Uniekaas van mening met de accountant, reden waarom de accountant over 2012 een goedkeurend oordeel met beperkingen gaf over de jaarrekening. Uniekaas verwacht dat Coach Farm een vlot herstel van de resultaten kan laten zien.

Uniekaas behaalde in 2012 ruim 41 procent van de omzet buiten Nederland. Dat was iets minder dan in 2011. Het bedrijf wil zich richten op vergroting van deze buitenlandse afzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.