Rundveehouderij

Nieuws 1524 x bekeken 1 reactie

Nieuwe regels voor contact met koeien

Innsbrück - Nederlandse toeristen die in Oostenrijk gaan wandelen, moeten rekening houden met nieuwe regels voor het contact met koeien.

Wandelaars mogen koeien niet meer in de ogen kijken. In geen enkel geval is het toegestaan om kalveren te aaien. Als koeien agressief worden, moeten toeristen rustig blijven, niet snel weglopen en de beesten niet de rug toekeren.

Aanleiding voor de nieuwe regelgeving is een recent ongeluk met een 45-jarige Duitse toeriste die tijdens een wandeling in de Alpen door een kudde van twintig koeien en kalveren is doodgetrapt. De nieuwe regels moeten al komende week worden opgesteld en verspreid. Ook komen er waarschuwingsborden bij wandelpaden.

Eén reactie

  • info48

    Bijgeplaatste foto is niet erg toepasselijk lijkt me.

Of registreer je om te kunnen reageren.