Rundveehouderij

Nieuws

Melkveehouder raakt subiside kwijt

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken heeft terecht een voorschot van ruim €18.000 teruggevorderd van een melkveebedrijf in het Zuid-Hollandse Lexmond.

Dat stelt de Raad van State in een zaak die door de veehouder aanhangig was gemaakt. De veehouder had subsidie aangevraagd in het kader van de regeling voor Integraal duurzame stallen en houderijsystemen. De subsidie  was onder meer bestemd voor verbetering van milieu, diergezondheid of dierenwelzijn. De subsidie is bedoeld voor de extra kosten die een ondernemer maakt, boven op de normale investeringen, om aan extra bovenwettelijke eisen te voldoen.

Bij het bedrijf in Lexmond was berekend dat de extra kosten ruim €65.000 bedroegen, boven op de normale investering (normkosten) van €463.000.

Bij de definitieve vaststelling van de subsidie bleek dat de totale kosten van de investering lager waren dan het in de aanvraag gestelde bedrag voor de normale investeringen (normkosten). De Raad van State zegt dat het ministerie terecht geen subsidie heeft verleend en de al uitbetaalde subsidie terugvordert.

Of registreer je om te kunnen reageren.