Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkproductie juni 2,7 procent hoger

Zoetermeer- De melkproductie is in juni weer verder gestegen. Uit de gegevens van het Productschap Zuivel blijkt dat er ten opzichte van vorig jaar juni er 2,7 procent meer melk geleverd is.

In totaal ligt de melkproductie van dit melkjaar 3,5 procent hoger dan de melkproductie in dezelfde periode vorig jaar. De geleverde melk bevat wel minder vet waardoor de productie op basis van het aantal kilogrammen geleverd vet stijgt met 'maar' 1,4 procent.

In mei leek het er op dat de melkveehouders wat remden en stokte de productiestijging en werd er op basis van vet zelfs 0,8 procent minder melk geleverd.  Nu ziet het ernaar uit dat de sector geen maatregelen neemt om minder melk te leveren en een hoge superheffingsboete wederom voor lief neemt.

Laatste reacties

  • dayo

    goed bezig!

  • koestal

    geen zachte landing hoor !

Of registreer je om te kunnen reageren.