Rundveehouderij

Nieuws

Kalverimport Letland verder beperkt

Zeist - De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) heeft in verband met een uitbraak van Afrikaanse varkenspest het importverbod voor kalveren uit Letland uitgebreid naar de gemeente Kraslavas Novads.

Eind vorige week werd al een importverbod ingesteld voor kalveren uit de gemeente Dagdas Novads. Toen ging het om een uitbraak van klassieke varkenspest. Voor kalveren uit overige gebieden in Letland geldt dat deze dieren niet uit de risicogebieden afkomstig mogen zijn of daar op een verzamelplaats zijn geweest. De kalveren gaan rechtstreeks van de verzamelplaats naar een kalverhouderij en van daaruit alleen maar naar de slachterij. Deze kanalisatie verkleint het insleeprisico.

Of registreer je om te kunnen reageren.