Rundveehouderij

Nieuws

India handhaaft importverbod Chinese zuivel

Philadelphia - India heeft aangekondigd haar in 2008 ingestelde verbod op Chinese melk en zuivel in ieder geval te handhaven tot juni 2015. Dit meldt de Amerikaanse site Farm Journal Media.

India stelde het verbod in 2008 in na het melamineschandaal in China. Reden voor handhaving van het verbod is dat China de veiligheid van producten te traag aanpakt wat het consumentenvertrouwen in India niet ten goede komt. Het importverbod geldt voor chocolade, chocoladeproducten, snoep en alle andere voedingsmiddelen gemaakt met melk of melkbestanddelen.

De Indiase zuivelconsumptie groeit jaarlijks met vijf procent, terwijl de eigen melkveehouderij die groei niet bij kan houden. Met het India National Dairy Plan investeert het land sinds 2012 $416 miljoen in de eigen zuivelproductie met als doel in 2017 150 miljoen ton melk te kunnen produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.