Rundveehouderij

Nieuws

Geen belemmering ACM overname UnieKaas Group

Kaatsheuvel - De overname van kaashandelaar UnieKaas Group BV in Kaatsheuvel door de investeerders Antea Participaties Management BV, Nimrod Beheer i.o. en Paul Wilde Beheer BV mag doorgaan.

Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De overname werd recent aangekondigd en voorgelegd aan de ACM.

De huidige directeuren Willem Jan Rote en Paul Wilde blijven met eigen geld in het bedrijf zitten, maar investeringsfonds Parcom (ING) gaat eruit. In plaats daarvan komt participatiemaatschappij Antea erin. Hierin is onder meer voormalig Uniekaas-manager Jan van Vliet vertegenwoordigd. Welk aandeel de diverse deelnemers krijgen in Uniekaas is niet bekendgemaakt.

ACM heeft geen redenen om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren. UnieKaas levert vanuit Kaatsheuvel kaasproducten aan klanten in binnen- en buitenland en neemt de productie, rijping en verpakking voor haar rekening. De verpakkingslijnen zijn volgens eigen zeggen in staat om 50.000 kaasverpakkingen per uur te produceren. De onderneming biedt in Nederland werk aan meer dan 120 medewerkers. Uniekaas maakte vorig jaar bekend zich steeds meer te gaan richten op geitenkaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.