Rundveehouderij

Nieuws 1866 x bekeken

FrieslandCampina benoemt groeidirecteur

Amersfoort - FrieslandCampina heeft Kees Gielen benoemd tot 'groeidirecteur' en Hein Schumacher benoemd tot zijn opvolger als financiële topman. Beide mannen aanvaarden hun nieuwe functie per 1 januari van het nieuwe jaar.

De functie van 'chief operating officer business development', ofwel groeidirecteur, is nieuw voor FrieslandCampina. Gielen wordt volgens de verklaring van FrieslandCampina verantwoordelijk voor de uitbouw van de activiteiten in met name Azië en Afrika. Hij moet de groeiambities zoals verwoord in strategie 'route 2020' sterker vormgeven, nieuwe markten aanboren en geschikte fusie- of overnamekandidaten selecteren. De afdeling Fusies & Overnames gaat rechtstreeks aan hem rapporteren. Gielen is sinds 2009 de financiële topman (CFO) van het concern geweest.

Schumacher werkt sinds 2003 voor voedingsreus Heinz en is daar nu als topmanager 'zone-president Asia Pacific'. Net als hoogste directeur Cees 't Hart is Schumacher begonnen bij Unilever.

Bas van den Berg, nu nog directeur merkartikelen Nederland/België, is per 1 januari benoemd als opvolger van Piet Hilarides en wordt dus hoogste baas van de divisie Kaas, boter en melkpoeder. Hij treedt vooralsnog niet toe tot de kring van hoogste directeuren, de 'board'. Dit college blijft dus voorlopig bestaan uit zes personen. FrieslandCampina wil het aantal topmanagers niet zomaar uitbreiden, wordt gemeld.

Piet Hilarides volgt Freek Rijna op als directeur van de divisie consumentenproducten Azië. Rijna gaat eind dit jaar met pensioen.

Of registreer je om te kunnen reageren.