Rundveehouderij

Nieuws 2504 x bekeken laatste update:12 jul 2014

Fonterra en Abbott gaan 16.000 koeien melken in China

Wellington - Fonterra en Abbott hebben een overeenkomst ondertekend om bij te dragen aan de uitbreiding van de Chinese zuivelsector. De zuivelconsumptie in China is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en de vraag naar kwaliteitsmelk groeit verder.

Beide bedrijven gaan samenwerken met Chinese wetgevers om goedkeuring te krijgen voor het project. Als de goedkeuring er komt gaat de joint venture €220,23 miljoen investeren in het project. Deze omvat vijf melkveehouderijen met meer dan 16.000 melkkoeien die samen 160 miljoen liter melk per jaar gaan produceren. De dieren worden geïmporteerd vanuit andere landen of komen van bestaande Fonterra-bedrijven in China. Ze hebben in ieder geval genetica die herleidbaar is naar Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en Europa. In afwachting van de goedkeuring start de melkproductie op het eerste bedrijf in de eerste helft van 2017. De andere bedrijven gaan in de loop van 2018 melk produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.