Rundveehouderij

Nieuws 402 x bekeken

Britse rundveesector werkt aan gedragscode

Londen – De Britse rundvee- en vleessector gaat werken aan een vrijwillige gedragscode. Doel is uiteindelijk tot meer transparantie rond de prijsvorming te komen.

Dat is de belangrijkste uitkomst van een crisisberaad op het plattelandsministerie Defra dat was bijeen geroepen om de scherpe daling van de rundveeprijzen te bespreken. Vertegenwoordigers van de grote boerenbonden en van de British Meat Processors Association gaan direct na de zomer proberen een gedragscode op te stellen. Die zou in ieder geval afspraken moeten bevatten over de leveringsvoorwaarden, de door de slachthuizen te hanteren specificaties en de boetes voor het niet nakomen van gemaakte afspraken.

Voorzitter van de sectie veehouderij binnen de National Farmers Union Charles Sercombe is voorlopig tevreden: ''Dit is in ieder geval een begin. We willen samenwerken met de vleesindustrie om meer openheid en transparantie te krijgen over de voorwaarden waaronder we onze dieren leveren. Ook willen we meer duidelijkheid over de opzegtermijnen als één van die partijen die voorwaarden wil wijzigen. We waren het natuurlijk niet over alles eens, maar we gaan wel dezelfde richting op.''

Of registreer je om te kunnen reageren.